BARJANSKI ZABAVNO POUČNI ŽIV-ŽAV 2012

petek, 06. julij 2012 17:50:00

Vreme je bilo organizatorjem naklonjeno, bilo je vroče, ampak še vedno bolje, kot da bi deževalo, ker bi v primeru dežja prireditev odpadla. Otroci, ki so komaj čakali, da se ohladijo s sladoledom Ljubljanskih mlekarn, so si morali brezplačno jahanje prislužiti z izdelkom enega izmed delavnic. Ko ti nekdo reče, ni potrebno plačati, ne verjameš. Pa vendar je bilo res.
Na vročo junijsko nedeljo, dan pred dnevom državnosti, 24.junija 2012, je bil v Lipah Zabavno poučni ŽIV ŽAV za otroke. Organizator in prireditelj NEPROFITNO DRUŠTVO MALI JEZDEC in moderatorja Stane iz L`ublane in Darja z Barja. Program se je začel ob 14.00 uri s predstavitvijo Podkrimskih harmonikarjev, sledil je nastop otroške folklorne skupine VIDOVO … in da vseh niti ne naštevam. Otroci in starši so lahko na delavnicah spoznali koliščarje, rastlinstvo in živalstvo na Barju, taborniško življenje, … Ogledali ste si lahko, kako se riše z usti ali kako se z nogo igra harmonika, če nimaš rok.
Predstavila se nam je Neja Zrimšek-Žiger s svojim angelskim glasom, plesna šola Aleksandra pa nas je naučila – kar se v plesnih šolah pač učijo – plesa.
V maneži so se otroci, majhni in tudi malo večji, naučili osnov jahanja, konjička pa so si lahko naredili na eni izmed delavnic. Gotovo se bo kdo spomnil tudi prijetnega vonja mete, kamilice, hmelja in ostalih zelišč iz zeliščne delavnice, ki jih najdemo na Ljubljanskem barju.
Tudi vonj palačink je  presenetil. In  razstava starodavnih orodij, ki si si jo lahko ogledal s palačinko v roki. In kdor je počakal do konca prireditve, si je lahko prislužil še kakšno nagrado.
Res je bilo poučno, zabavno in živahno, zato spodbuda organizatorjem velja tudi za naslednje leto.

Komentarji na to objavo so zaprti.
Vital landscapes Centralna evropa LUZ, d.d.