Srečanje ambasadorjev Ljubljanskega barja

torek, 11. oktober 2011 23:19:00

 

V petek, 14. oktobra ob 16.00, vas vabimo na srečanje Ambasadorjev barja, v dvorano osnovne šole Borovnica na Ljubljanskem barju.

Dogodek prirejamo ob zaključku aktivnosti, ki so na Ljubljanskem barju  letos poleti potekale v okviru mednarodnega projekta Vitalne krajine/Vital Landscapes pod naslovom »Barje-moj navdih«.

S projektom »Ljubljansko barje-moj navdih« smo odšli na teren in med ljudi. Letos poleti je skupina mladih raziskovala dejavnosti, ki izvirajo iz Ljubljanskega barja, pripravljala internetni portal www.visitbarje.si, snemala promocijske filme in v sodelovanju z rokodelci in pridelovalci z barja ustvarjala nove izdelke. Ljudje z barja so povezali svoja znanja in veščine s tistimi, ki nas barje navdihuje in izdelali smo prve nove izdelke, ki izvirajo iz Ljubljanskega barja. Mladi in starejši, domačini in gostje smo postali »Ambasadorji barja«.

Pridružite se nam in postanite Ambasadorji Ljubljanskega barja! Skupaj bomo razglasili zmagovalca otroškega filmskega natečaja, predvajali bomo novi promocijski film o kulturni krajini ljubljanskega barja in vas povabili k pogovoru o možnostih za ustvarjanje novih produktov lokalnega izvora. Poleg sodelavcev projektne skupine »Barje moj navdih« se nam bo s kratkim predavanjem o trženju krajine pridružil prof. dr. Mihael Kline iz Fakultete za družbene vede,  s primeri dobre prakse pa Gregor Danev z Zavoda za varstvo narave Republike Slovenije in Marko Slapnik iz Krajinskega parka Logarska dolina.

Veseli bomo, če se nam boste lahko pridružili. Druženje bomo predvidoma zaključili ob 19-i uri.

Lep pozdrav,

Maja Simoneti

 

Podroben program dogodka

Kontakt: Ana Cerk, t: 360 24 73, e-mail: ana.cerk@luz.si

Več o projektu: http://www.vital-landscapes.eu/

Komentarji na to objavo so zaprti.
Vital landscapes Centralna evropa LUZ, d.d.