Novice

Vabilo na zaključno srečanje projekta Vitalne krajine/Vital Landscapes 

torek, 09. april 2013 21:11:00

Marca se je uradno končal mednarodni projekt Vitalne krajine/Vital Landscapes. Projektna skupina slovenskega partnerja LUZ, d.d. zato vabi na zadnje skupno druženje ambasadorjev Ljubljanskega barja , ki bo v četrtek, 11.4. ob 18.00 v sejni dvorani centra Ig, Banija 4 na Igu .

Srečanje bo priložnost za pregled rezultatov lanskoletnega dela in za skupno oceno projekta. V projektu so partnerji iz sedmih držav proučevali inovativne načine vključevanja lokalnih prebivalcev in širše javnosti v upravljanje s krajino. Ljubljansko barje je bilo izbrano za pilotno območje z željo, da bi s pomočjo projekta lahko opozorili na izjemno barjansko krajino in izpostavili vlogo človeka za stanje v prostoru ter tako ustrezno dopolnili že uveljavljeno razumevanje o naravovarstvenemu pomenu tega območja. Projekt je končan, a dejavnosti, ki jih je spodbudil se razvijajo in ljudje, ki jih je navdihnil, delujejo dalje.

Na drugem srečanju ambasadorjev Ljubljanskega barja bomo:

    * napovedali izid brošure o kmetijstvu na Ljubljanskem barju, v kateri smo nekaj zanimivega gradiva s terena združili s strokovnimi prispevki projekta,
    * napovedali izid brošure o vodi , namenjene spoznavanju vode na Ljubljanskem barju skozi zanimive eksperimente za radovedneže vseh starosti,
    * predstavili inovativno turistično ponudbo , ki ustvarjalnim turistom ponuja drugačen način doživljanja krajine in ljudi Ljubljanskega barja in
    * predstavili projektno pisarno , ki bo po zaključku projekta preko spleta ponujala uporabnikom pripomočke za učinkovitejše trženje pod skupno blagovno znamko.

Vabilo

MIHA MARTINC PRENOVIL HLEV 

nedelja, 07. april 2013 21:22:00

VABILO NA ZAKLJUČNO KONFERENCO PROJEKTA VITALNE KRAJINE  

sreda, 23. januar 2013 12:57:00

Spoštovani,

Vabimo vas na zaključno konferenco projekta Vitalne krajine, ki bo pod naslovom Izzivi in perspektive (Challenges and Perspectives) potekala 14. februarja na Dunaju.

Dogodek gostijo projektni partnerji iz Avstrije, iz Inštituta za prostorsko planiranje in razvoj podeželja, ki deluje v okviru univerze (Institute of Spatial Planning and Rural Development, University of Natural Resources and Life Sciences Vienna).

Konferenca je namenjena predstavitvi rezultatov projekta, priporočil in uporabnih orodij, ki so lahko posebej zanimivi v luči priprav programov sofinanciranja za obdobje 2014 - 2020 v okviru območja Centralna Evropa in drugih območij.

Prvi del dogodka bo namenjen predstavitvam izkušenj, ki jih bodo prispevali projektni partnerji iz 7 držav srednje Evrope. V drugem delu bo potekala  "tržnica" idej in izkušenj, povezanih z:

  • načini vizualizacije in komunikacije tem, povezanih s krajino,
  • s participativnimi pristopi k upravljanju in urejanju krajine,
  • mreženjem na območju regije in z
  • izobraževanjem.

Podrobnejši program, urnik in kraj dogodka si lahko ogledate v letaku.

Prijave na konferenco so možne do 1. februarja na naslov irub@mail.boku.ac.at<mailto:irub@mail.boku.ac.at> ter v vednost na naslov vitalne.krajine@luz.si. Za udeležbo ni potrebno plačati kotizacije.

 

LUZ, slovenski partner v projektu vitalne krajine

VABILO NA MIKLAVŽEVO TRŽNICO 

torek, 13. november 2012 10:20:00

Vabimo vas na Miklavževo tržnico pod Ruskovim kozolcem na Klancu.

Tržnica bo v soboto, 1. decembra med 9 in 13 uro.

Več informacij dobite tukaj.

JESENSKA TRŽNICA NA BARJU 

sobota, 20. oktober 2012 03:47:00

Turistično društvo Barje vas vabi na že tradicionalno jesensko tržnico.

Potekala bo na sejmišču ob Peruzzijevi cesti, v soboto 27. oktobra med 9 in 14 uro.

Več informacij na tem letaku.

JESENSKA TRŽNICA NA BARJU 

petek, 19. oktober 2012 13:53:00

TURISTIČNO DRUŠTVO BARJE vas vabi na že tradicionalno jesensko tržnico, ki bo na sejmišču ob Peruzzijevi cesti.

Tržnica bo potekala v soboto 27. oktobra med 9 in 14 uro.

Več informacij na tem letaku.

RAZSTAVA O KRAJINSKEM PARKU LJUBLJANSKO BARJE IN JESENSKA TRŽNICA POD RUSKOVIM KOZOLCEM 

sreda, 19. september 2012 16:08:00

Občina Škofljica, Krajinski park Ljubljansko barje in Ruskova kmetija vabijo na tržnico pod Ruskovim kozolcem in razstavo o Krajinskem parku Ljubljansko barje.

Prireditev bo potekala v soboto, 6. oktobra 2012 od 8.00 do 13.00 ure na Ruskovi kmetiji. Vabljeni.

REKREACIJSKI TEK IN HOJA OB RIBNIKIH V DRAGI PRI IGU 

ponedeljek, 17. september 2012 11:40:00

Občina Ig  v sodelovanju s Centrom za usposabljanje, delo in varstvo Dolfe Boštjančič vabi na dobrodelno prireditev REKREACIJSKI TEK IN HOJA OB RIBNIKIH V DRAGI PRI IGU.

Prireditev bo potekala v soboto, 29. septembra 2012 ob 10 uri.

Vabilo

NEKAJ UTRINKOV Z IŽANSKEGA SEJMA 

ponedeljek, 17. september 2012 11:21:00

V soboto, 15. septembra 2012 je na Igu potekal »IŽANSKI SEJEM » na katerem so svoje izdelke ponudila društva, samostojni podjetniki in posamezniki – čebelarji, lončarji, keramičarji, izdelovalci suhe robe, izdelovalci unikatnega nakita in izdelkov iz naravnih materialov, domača peciva, domači pridelki, zelišča in še marsikaj.
Vzporedno s sejmom je potekalo tudi 13. Tekmovanje kuharjev v pripravi jedi na žlico »Pokal Šefla«.
Za ljubitelje praženega krompirja je bila na voljo tudi degustacija, ki so jo pripravili člani Društva za priznanje praženega krompirja kot samostojne jedi.
Dogajanje na sejmu so popestrile še degustacije medu, otroške delavnice, plesni nastopi navijaške skupine in skupine z orientalskimi plesi, nastop skupine harmonikarjev.

 

Vabljeni na Ižanski sejem  

sreda, 05. september 2012 11:50:00

V soboto, 15. septembra 2012 bo na Igu IŽANSKI SEJEM na katerem bodo svoje izdelke ponudila društva, samostojni podjetniki in posamezniki tako iz naše občine kot okolice – čebelarji, lončarji, keramičarji, izdelovalci suhe robe, izdelovalci unikatnega nakita in izdelkov iz naravnih materialov, domača peciva, domači pridelki, zelišča in še marsikaj.

Vzporedno s sejmom bo potekalo tudi 13. Tekmovanje kuharjev v pripravi jedi na žlico »Pokal Šefla«. Za ljubitelje praženega krompirja pa bo na voljo tudi degustacija, ki jo bodo pripravili člani (udi) Društva za priznanje praženega krompirja kot samostojne jedi. Dogajanje na sejmu bodo popestrile še degustacije medu, otroške delavnice, plesni nastopi navijaške skupine in skupine z orientalskimi plesi, nastop skupine harmonikarjev.

Sejem bo na parkiriščih in igrišču pred stavbo Občine Ig med 10.00 in 17.00 uro. Dežne kaplje nas ne bodo pregnale.

Več informacij na : www.obcina-ig.si, telefon: 01/2802318, Občina Ig

 

Vabljeni!

Stran 1 od 6 1 2 3 4 5 6 > >>
Vital landscapes Centralna evropa LUZ, d.d.